Oktoberfest Münchenben, Németország, München, 2018-09-28, Önellátás
Oktoberfest Münchenben
Időpont:
2018-09-28 – 2018-09-30
Időpont változtatás
Időtartam:3 nap / 2 éj
Közlekedés:autóbusz (-)
Ellátás:Önellátás
Utazás száma:61518213
13 900 Ft -tól ( | -0 %)

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt


Leírás
Az Oktoberfestnek már nincs szüksége "névjegykártyára". A szó októberi ünnepet jelent.
Az 1810 óta megrendezésre kerül sör ünnep évi 6,5 millió látogatót vonz kosztümjeivel, népzenéjével, a finom bajor konyha remekeivel és természetesen az igazi bajor sörrel.

Oktoberfest idején különleges, a megszokottnál erősebb sört készítenek, ezt nevezik Wiesenbier-nek. A sörsátrakban csak a müncheni sörfőzdék sörei fogyaszthatóak: Spaten-Franziskaner-Bräu, Augustiner, Paulaner, Hacker-Pschorr, Hofbräu és Löwenbräu.

Régen a söröskorsók 1,069 literesek voltak, ma már 1 literesek a korsók, s a lecsapolt sör maximum 0,1 literrel haladhatja meg az 1 litert.

Érdemes megkóstolni az Oktoberfest kiváló söreit, sétálni egyet a Theresien Wiese-n, vagy felülni az 50 méter magas óriáskerékre.
Ellátás
Ellátás nélkül.
Közlekedés
Nyugati típusú autóbusszal.
Program
1. NAP (PÉNTEK ESTE)
Találkozás a Hősök terén a Műcsarnok melletti parkolóban, az Euro Travel feliratú, sorszámozott autóbuszoknál.

Felszállási helyek:

Budapest - Hősök tere, Műcsarnok parkoló - 23:00
Tata, Tatabánya - M1 autópálya AGIP benzinkút (Tatabányai lehajtó) - 23:40
Győr - Rába Hotel Parkoló - 00:30 (szombat!)
Mosonmagyaróvár - M1 autópálya MOL benzinkút - 01:00 (szombat!)
Folyamatos utazás technikai pihenőkkel Münchenbe. Megállók körülbelül 3-4 óránként benzinkutaknál. Érdemes apró euro-val készülni.


2. NAP (SZOMBAT)
A reggeli órákban egy hosszabb megállás során lehetőség lesz reggelizni, megmosakodni. Továbbindulás a bajor fővárosba, Münchenbe.

A program első megállója az Olimpiai Falu, mely az 1972-ben megrendezésre került tragikus olimpiának adott otthont. Ismerkedés a parkkal, ahol a hírességek sétányán ismert emberek, főként zenészek kézlenyomatai tekinthetők meg. Az olimpiai falu jellegzetessége az olimpiai stadion, mely 30 éven át adott otthont a Bayern München és az 1860 München labdarúgó csapatainak. A parkban lévő rövid séta után tovább utazunk München belvárosába.

Érkezés a müncheni főpályaudvarhoz. Városnéző séta a bajor fővárosban: Karlsplatz (becenevén Stachus), Karlstor, Kaufinger Straße, St. Michael templom, Frauenkirche, Marienplatz, Régi és Új Városháza. Minden nap 11 és 12 órakor látható és hallható a harangjáték. A tér megtelik turistákkal, akik együtt nézik meg a 32 figurából álló harangjátékot, melyen a német történelem fontos eseményei és táncai jelennek meg.

A teret elhagyva séta a híres Hofbrauhaus-hoz. Aki szeretne, betérhet egy korsó sörre, vagy egy ízletes ebédre is. Érdemes azzal számolni, hogy a szabad helyek keresgélése időt és türelmet vesz igénybe, de a hely jellegzetessége és hangulata bőven kárpótolja a látogatót.Tovább sétálva a Viktualeinmarkt-ra érkezünk, ahol szinte mindent megtalálunk: zöldségeket, gyümölcsöket, sült kolbászt, perecet.

A városnézés végállomása a Theresienwise, az Oktoberfest helyszíne. Szabadprogram során mindenki maga fedezheti fel az igazi sörfesztivált!
ÚJDONSÁG! Találkozás 23:00-kor a főpályaudvarnál! Még több időnk jut a sörsátrakra, a város felfedezésére és esetleg egy "after party" beiktatására.
Hazautazás, 3-4 óránkénti pihenőkkel.3. NAP (VASÁRNAP)
Érkezés Budapestre a reggeli órákban.
Az ár tartalmazza
Utazás, idegenvezetés költsége.
Az ár nem tartalmazza
- Foglalási díj (1.000.- Ft/fő)
- BBP biztosítás igény esetén (1.050.- Ft/fő)

Választott utazás: Oktoberfest Münchenben | München | autóbusz | Időpont: 2018-09-28 – 2018-09-30 | Önellátás | Módosítás
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A szállás megjelenítése a térképen csak informatív jellegű, nem garantált a pontossága.

UI