Utazás keresés

Bízza utazásának megszervezését irodánkra, mert nekünk szakmánk az utazás! Várjuk jelentkezését!

Ország és régió kiválasztása
Részletes keresés
KÖZÉP-MEDITERRÁN CSODÁK - Olaszország

KÖZÉP-MEDITERRÁN CSODÁK

KÖZÉP-MEDITERRÁN CSODÁK
Közlekedés:-
Repülőtér-
Indulás:-
Ellátás:-
Lead
Illetékek: 109 000,- Ft/fő, Kötelezően fizetendő szervizdíj a helyszínen: 70 EUR/fő
Leírás
1. nap

Budapest-Milánó, Genova

Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről Milánóba menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással. Érkezést követően transzfer Genova kikötőjébe, bejelentkezés a hajóra, a kabinok elfoglalása.


2. nap

Cannes, Monaco, Monte Carlo, Nizza

Érkezés a reggeli órákban Cannes kikötőjébe. Félnapos fakultatív kirándulási lehetőség Monacóba, Monte Carlóba és Nizzába. Monaco a világ legkisebb állama, ahol a XIII. század óta a Grimaldi-ház uralkodik; a jelenlegi koronás fő II. Albert herceg. A híres monacói sziklán tett látogatás során megtekinthető az Oceanográfia, a Hercegi palota és a Katedrális épülete. Ez utóbbiban Grace Kelly és III. Rainer herceg fogadott örök hűséget egymásnak. Továbbutazás Monte Carlóba, Monaco ismert lakó- és üdülőövezetébe. A Monte Carlo Casino impozáns épületét Charles Garnier tervezte. A kirándulás utolsó állomása Nizza, a Francia Riviéra egyik legpezsgőbb városa. A Promenade des Anglais sétányról csodálatos panoráma nyílik a tengerre. Visszautazás a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.


3. nap

Palma de Mallorca

Kikötés a délutáni órákban Palma de Mallorca városában. Délután félnapos fakultatív városnéző program során rövid megálló a Bellver kastélynál, mely korábban az uralkodók nyári rezidenciájaként is szolgált. A kastélyból gyönyörű kilátás nyílik az egész városra. Ezt követően a város ékköve, a XIII. században épült gótikus katedrális megtekintése kívülről. A gótikus negyedben eltöltött rövid séta után visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.


4. nap

Barcelona

A délelőtti órákban kikötés Barcelonában. A félnapos fakultatív program során a gótikus negyedben található katedrális megtekintése kívülről. Gaudí máig befejezetlen mesterművét 2010-ben XVI. Benedek pápa emelte bazilika rangra, elkészültét követően a világ legnagyobb bazilikája lesz. A következő állomás Gaudi másik mesterművének, a Casa Batllónak megtekintése kívülről, mely a Csontok házaként is ismert és a Világörökség része. Az épületet Gaudí egy meglévő lakóépületet alakított át, mely az építész szecessziós stílusú épületeinek egyik legharmonikusabb példája. Ezt követően a Poble Espanyol falumúzeum felkeresése, amelyet az 1929-es világkiállításra építettek. A skanzen Spanyolország építészeti hagyományait mutatja be számos épületen, téren és utcán keresztül. Rövid megálló a Montjuic-hegyen, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra. Vacsora és szállás a hajón.


5. nap

Korzika, Ajaccio

Érkezés a déli órákban Korzika fővárosába, Ajaccióba. A fakultatív program keretében gyalogos városnézés Ajaccio óvárosában. Itt található a Napóleon Múzeum, a XVI. századi Fellegvár, a Katedrális és a Kongresszusi Palota. A Fesch Múzeum meglátogatása. A XIX. századi palotát I. Napóleon nagybátyja, Fesch kardinális kezdte építtetni. A múzeum otthont ad Botticelli, Bellini és Tiziano alkotásainak. Vacsora és szállás a hajón.


6. nap

Civatecchia, Róma

Kikötés a délelőtti órákban Civitavecchiában. Reggelit követően egész napos fakultatív kirándulás Rómába, az Örök városba. A program egy másfél órás autóbuszos transzferrel kezdődik Civitavecchia kikötőjéből. Az első megálló a Colosseum. Az ellipszis alakú, Flavius amfiteátrumként is ismert építményt eredetileg gladiátorviadalok helyszínéül tervezték, mely ötvenezer néző befogadására volt képes. Ezt követően a csoport Róma történelmi központjának egyik legnyüzsgőbb terét, a Piazza Navonát, majd a Fellinit is megihlető, barokk stílusban épült Trevi-kutat, illetve az ókori építészet egy legnagyszerűbb, monumentális alkotását, a Pantheont keresi fel. Egy helyi étteremben elfogyasztott ebéd után látogatás a Szent Péter térre. A Bazilika kupoláját Michelangelo, míg az ellipszis alakú, szökőkutakkal és oszlopsorral szegélyezett teret Bernini tervezte. A Szent Péter sírjára épített bazilika megtekintése kívülről. Késő délután visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.


7. nap

La Spezia, Firenze

Érkezés a déli órákban La Spezia kikötőjébe. Egész napos fakultatív kirándulási lehetőség a reneszánsz bölcsőjeként is nevezett Firenzében, mely sokak szerint a világ legszebb városa. A program során a Dóm, a Keresztelő Szent János Kápolna, a Signoria tér, a Ponte Vecchio megtekintése, majd látogatás a Santa Croce templomban, ahol Michelangelo, Machiavelli és Galileo Galilei síremléke található. Ezt követően szabadprogram, majd a késő délutáni órákban transzfer a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.


8. nap

Genova, Milánó-Budapest

Reggel érkezés Genova kikötőjébe. A délelőtti órákban kijelentkezés a hajóról, majd félnapos városnézés Milánóban. Délután transzfer Milánó repülőterére. Érkezés Budapestre az esti órákban.


Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2017. október 15. - 22. (7 éjszaka)


Az ár tartalmazza:

Utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Milánó – Budapest útvonalon, turista osztályon.
Transzfer autóbusszal.
7 éjszakai szállás a hajón kiválasztott kabinkategóriában.
Teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással).
Panorámás városnézés Milánóban.
A hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata.
Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás.
Magyar idegenvezetés.

Szolgáltatás
{{dynarticle url=/dyncontent-orchestra-hajo-szolgaltatasok}}
Az ár tartalmazza

Indulási időpontok:

2017.10. 15. (7 éjszaka) 

Hajótársaság: MSC Cruises


Útvonal:
Genova - Cannes - Palma de Mallorca - Barcelona - Ajaccio - Civitavecchia/Róma - La Spezia/Firenze - Genova


Az ár nem tartalmazza
Monaco, Monte Carlo, Nizza / 19 000,- Ft/fő-től

Időtartam: 6 óra

A kibővített, félnapos autóbuszos kirándulás Monacoval, Monte Carloval és Nizzával ismertet meg. Elsőnek autóbusszal utazunk a hercegségbe és annak legnagyobb városába. A Monaco Sziklához érve idegenvezetői kísérettel lesétálunk a keskeny utcákon, útközben látjuk az Oceanográfiai múzeumot, a székesegyházat, ahol Grace hercegnő és III. Rainer herceg sírja is található és a hercegi „mesekastélyt”. Megfigyelhetjük a hírneves Kaszinót is, amely közvetlenül a Hotel de Paris mellett található. Szabad idő áll rendelkezésre Monte Carloban az egyéni felfedezésre, majd a festői Moyenne Corniche úton továbbutazunk Nizzába. Nizzában autóbuszos körutat teszünk,melynek során megnézzük a város legjelentősebb látnivalóit: az elegáns Promenade des Anglais-t, a gazdagon díszített, fehér ,rokokó homlokzatú legendás Negresco Hotelt, a pálmafák szegélyezte körutakat és a jellegzetes hagymakupolás, ragyogó színekben pompázó Orosz Ortodox templomot. Pihentető autóbuszos visszautazás zárja a túrát. A kirándulás nem tartalmazza a Kaszinó belépőt.


Palma de Mallorca / 19 000,- Ft/fő-től

Időtartam: 4 óra

Városnézés Palma-ban, fotózási lehetőség a híres gótikus erődítménynél, a Bellver kastélynál. Szabad idő a Barrio Gotico-ban (gótikus negyed) és az 1230-ban egy ősi mecset alapjain épült gótikus katedrális megtekintése belülről. A spanyol hagyományok élnek, ennek bizonyítéka a „Plaza de Toros”,ahol a mai napig rendeznek bikaviadalokat. Egy másik, élő spanyol hagyomány a gyöngykészítés, melynek titkaiba magunk is bepillanthatunk egy közeli üzemben. Majorica gyöngy a XIX, század óta készül a szigeten. A gyöngyök nagyon jó minőségűek, csak szakértő szem tudja megkülönböztetni a valódi gyöngytől.

Kérjük vegyék figyelembe: a katedrálisban csak villanófény nélkül lehet felvételeket készíteni.A vallási helyek meglátogatásakor megfelelő öltözet javasolt. Kerekes székes utasaink figyelmét felhívjuk arra, hogy az buszparkolóból a katedrálisig kb. 100 lépcső vezet és néhány lépcső a katedrálisban is található. Ha részt kívánnak venni a túrán, akkor saját,fizető segítő szükséges az autóbuszra való fel-és leszálláskor.


Barcelona / 19 000,- Ft/fő-től

Időtartam: 4 óra

Ne hagyja ki a lehetőséget, fedezze fel a gyönyörű Barcelona látnivalóit városnéző túránkon. A felfedezés a Szent Kereszt és Szent Eulalia katedrálisnál kezdődik. A templom építése a XIII. században kezdődött és egészen a XV. századig tartott. A katedrális Barcelona gótikus negyedében, a Barrio Goticoban található, amely a város érintetlen középkori központja. Autóbuszunk ezután elhalad Gaudi két híres mesterműve, a Sagrada Familia és a Casa Battló előtt,mindkét épületet kívülről tekintjük meg. Ezután sétát teszünk a Poble Espanyol falumúzeumban, A szabadtéri múzeumot azzal a céllal hozták létre, hogy bemutassák Spanyolország építészeti hagyományait.A hajóra való visszatérés előtt rövid megálló a Montjuich hegyen, ahonnan mesés kilátásban gyönyörködhetünk.

Kérjük vegyék figyelembe: nemzeti ünnepeken és egyéb speciális rendezvények miatt a katedrális látogatás elmaradhat. A vallási helyek meglátogatásához megfelelő öltözet javasolt.


Korzika, Ajaccio / 12 000,- Ft/fő-től

Időtartam: 

A kirándulás keretében gyalogos városnézést teszünk Ajaccio óvárosában,kívülről megnézzük napóleon egykori rezidenciáját, a Foch palotát és az Ajaccio-i székesegyházat. Meglátogatjuk a Fesch múzeumot. A múzeum épületét I.Napóleon anyai nagybátyja, Fesch kadinális kezdte el építtetni. A múzeum gyűjteménye rendkívül jelentős, ugyanis a Louvre után itt található az országban a második legnagyobb gyűjtemény olasz mesterek műveiből. A művészet kedvelői Tiziano, Botticelli és Veronese alkotásaiban gyönyörködhetnek, a történelem iránt érdeklődőknek pedig a gazdag Napóleon gyűjteményt nyújt igazi élményt.

Kérjük vegyék figyelembe: a történelmi városközpontban egyenetlen talajon kell gyalogolni; kényelmes cipő javasolt.


Róma / 40 000,- Ft/fő-től

Időtartam: 9 óra

A kirándulás Róma két arcát mutatja be : a keresztény és az antik emlékek városát. Másfél órás autóbuszos utazás után találkozunk az idegenvezetővel, és a Colosseum meglátogatásával kezdetét veszi a városnézés. Az építményt – melyet Flavius amfiteátrumaként is ismernek – 50.000 néző befogadására tervezték. A rómaiak a kegyetlen gladiátorviadalokat figyelték a lelátókról. Ezt követően sétát teszünk a Piazza Navona-n és a Parthenonnál. Az ókori templomot hét fontos római isten tiszteletére építették. Egy helyi étteremben ebédelünk, majd a délutánt a keresztény emlékek megtekintésének szenteljük. A Szent Péter téren szabad idő áll rendelkezésre,az idegenvezető a téren tájékoztatást ad a látnivalókról majd a Bazilikát egyénileg lehet megtekinteni. Visszautazás a kikötőbe.

Tavaszi és őszi kikötéseknél az egyes helyszíneken korai sötétedéssel kell számolni. A vallási helyek meglátogatásakor megfelelő öltözet javasolt. A kikötési időtől függően az ebéd lehet korábbi vagy későbbi időpontban. A hajóstársaságtól független okok miatt a Szent Péter bazilika zárva tarthat, melyről csak röviddel a kirándulás indulása előtt adnak tájékoztatást,ezért a Vatikán látogatást (szabad idős program) a hajón tudjuk visszaigazolni. A Szent Péter bazilikánál hosszú sorban állás lehetséges.


Firenze / 26 000,- Ft/fő-től

Időtartam: 8 óra

A modern technológia az élet sok területét könnyebbé,szórakoztatóbbá teszi, mint ezt a kirándulást is, melyet a két legnevezetesebb olasz városba, Firenzébe és Pisá-ba szerveztünk. Az utasok internet kapcsolattal rendelkező kis készüléket kapnak, ezzel felszerelve eldönthetik, hogy a csoporttal együtt maradnak vagy egyénileg fedezik fel a látnivalókat, de ezalatt is kapcsolatban maradnak az idegenvezetővel. A készülék interaktív térképként is szolgál, hasznos információkat nyújt az egyes helyszínekről, éttermekről, és segítségével meghatározható a távolság a következő találkozási helyig. Ezen kívül ellenőrizhetők rajta az e-mailek, olvashatók a hírek és lehet videót nézni vagy játszani is (külön díj lehetséges, amelyet a túra ára nem tartalmaz). Fotók is készíthetők a készülékkel – például Pisában a Ferde torony mellett állva – és a felvétel közvetlenül az e-mail fiókba kerül. A két csodás város nyújtotta élményekkel eltelve utazhatunk vissza a hajóra.

Kérjük vegyék figyelembe: az internet kapcsolattal rendelkező készülék kizárólag tájékozódási és idegenvezetői célokat szolgál. Egyéb funkciók, alkalmazások használatánál,beleértve a játékokat is,külön díj lehetséges, melyet a túra ára nem tartalmaz. Az internet kapcsolatot harmadik fél biztosítja és az MSC nem felelős az esetleges adatforgalmi ,kapcsolati hibákért. A készülék angol és spanyol nyelven érhető el.


Fontos részletek

A fakultatív kirándulásokra min. 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén biztosítunk magyar idegenvezetőt.
 

Szállás
{{dynarticle url=/dyncontent-orchestra-hajoleiras}}


Nem található a szálloda áttekintése.

A GPS koordináták nem elérhetőek