Utazás keresés

Bízza utazásának megszervezését irodánkra, mert nekünk szakmánk az utazás! Várjuk jelentkezését!

Ország és régió kiválasztása
Részletes keresés
Királyi Városok Körutazás - Marokkó

Királyi Városok Körutazás

Királyi Városok Körutazás
Közlekedés:-
Repülőtér-
Indulás:-
Ellátás:-

Tervezett program:


 


1. nap: Budapest - Marrakesh


Elutazás repülővel (lisszaboni átszállás). Érkezést követően transzfer a szállodába. Szobák elfoglalása, vacsora.  


 


2. nap: Marrakesh - Casablanca


 Reggeli után fakultatív programlehetőség Ourika völgyébe. (részvételi díj kb.40 euro). Az egyik legnépszerűbb marrakeshi program a közeli Ourika völgyet keresi fel a Magas-Atlasz ölelésében. A völgy egész évben különlegesen zöld színben pompázik, mert az Ourika folyó, a vidék folyóival ellentétben, sosem szárad ki. A "zsákutca völgy" egyre szűkülő, kanyargós ösvénye belevész a legmagasabb észak-afrikai hegycsúcs, a minket is megállító Toubkal árnyékába. A 4160 méter magas óriás csúcsa nyáron is hósipkát visel. A Kilimandzsáró kivételével ez az egyetlen ilyen szépséges kontrasztot árasztó tája az afrikai kontinensnek. Délután elutazás Casablancába. Szobák elfoglalása, vacsora.  


 


3. nap: Casablanca - Rabat


Reggeli után Casablanca metropoliszába teszünk látogatást. A filmek világából ismert városban megtekintjük: az Anfa villanegyedet az Atlanti- óceán partján, a II. Hassan mecsetet kívülről, (vallási okok miatt), mely a világ harmadik legnagyobb mecsete. Városnézésünk során eljutunk a királyi palota körzetébe, érintjük az Arab Liga parkját, valamint az V. Mohamed teret és az Egyesült Nemzetek teret, ahol a névadó "Fehér Házat" az egykori kormányzósági épületeket láthatjuk.


Délután elutazás a Királyság elegáns fővárosába, Rabatba. E virágzó és rendezett város látnivalói között szerepel az Oudayas-i Kasbah, a Hassan torony háttérben a hihetetlen kék óceánnal, továbbá az V. Mohamed mauzóleum, a királyi palota és az azt körülvevő tér, a Mechouar. Szállás és vacsora Rabatban.


 


4. nap: Rabat - Volubilis - Meknes-  Fes


Ezen a napon Marokkó új arcát ismerhetjük meg. Reggeli után látogatást teszünk az elbűvölő, római alapítású Volubilisbe. Miközben a római építészet remekeiben, és az egykori villák szép fényű mozaikjaiban gyönyörködünk, a távolban láthatjuk a pihenő tevéhez hasonlító, festői elhelyezkedésű szent várost, az iszlám atyja, az I. Idriss által alapított Moulay Idrisst (a városalapító tiszteletére itt felépített mauzóleumhoz évente több tízezer hívő zarándokol el). Továbbutazás Meknesbe, ahol a "marokkói Versailles"-t tekinthetjük meg rövid sétával. A várost Moulay Ismail, XIV. Lajos kortársa alapította a XVII. század végén. Meknest negyven kilométer hosszú, háromszoros városfal öleli körül, aminek egyik oldalán a Medina (óváros) és a Bab El Mansour (Marokkó legszebb kapuja), a másik oldalán pedig a modern városrész található. A monumentális kapuk és a piacok még emlékeztetnek a város fénykorára. A letűnt szultáni palota romjai azonban az idő múlására figyelmeztetnek, mely lassan elmosta Meknes jelentőségét és Rabatot részesítette előnyben. A városalapító mauzóleumának megtekintése után továbbutazás Fesbe. Érkezés az esti órákban, szállás és vacsora Fesben.


 


5. nap: Fes


Reggeli után egész napos városnézés a legősibb királyi városban, Marokkó vallási és kulturális központjában. A program a IX.-XIV. században épült Medina, a benne található Bou Inania Medersa (Korán-iskola), emellett a világhírű Karaouine mecset környékének, Nejjarine szökőkútnak, II. Idriss, a város alapítójának mauzóleumának, valamint a bőrcserzők, ötvös- és szőnyegszövőműhely negyedének megtekintését foglalja magába. Látogatást teszünk továbbá a XIV. századi, jelenleg is működő, különlegesen cizellált főbejáratú királyi palotához, majd a mellette elterülő Mellah zsidó negyed megtekintése következik, ezután ismerkedés a város szélén lévő fazekas negyed mestereinek munkáival. A városnézés után visszatérés a szállodába. Vacsora, szállás Fesben


 


6. nap: Fes - Beni Mellal - Marrakesh


Reggeli után utazás Marrakeshbe. Az út kies, vörös vidéken vezet keresztül, amely gyönyörűen harmonizál az ég tiszta kékjével és a pálmaligetek örökzöldjével. Beni Mellalon keresztül utazunk tovább, majd egy festői út során áthaladunk Ifranon, a Közép-Atlasz cédruserdejében elterülő üdülő- és síparadicsomon. Rövid pihenő, majd érkezés, szállás és vacsora Marrakeshben.


 


7. nap: Marrakesh


Reggeli után Marrakesh, a "Dél gyöngyének" megtekintése. A vörös várost a XI. században alapították az Almoravidák. Ez a dinasztia csodálatos palotákat és kerteket hagyott Marrakeshre. Programunk a Szadida sírok, a Bahia palota és a Menara kert megtekintéséből áll, valamint látogatást teszünk a Berber patikában is. Délután megtekintjük a Koutoubia mecsetet, majd a nap további részében megismerkedünk a szukok varázslatos keleti világával, majd a híres Jemma El Fna téren, a mesemondók, kígyóbűvölők, tűznyelők, akrobaták és utcai pecsenyesütők forgatagának, és a tér Ezeregyéjszaka meséibe illő nyüzsgésének felfedezésére nyílik lehetőség. Szállás és vacsora Marrakeshben.


 


8. nap: Marrakesh -  Budapest       


A menetrend függvényében hazautazás a budapesti  Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérre.


 


A változtatás jogát fenntartjuk!


Az itt feltüntetett árak előfoglalási árak! 2017. március 31-ig történő jelentkezés esetén érvényesek. Megrendelés előtt keresse irodánkat!


 


Helyszínen fizetendő:


Belépődíjak és egyéb költségek: 35 EUR/fő


Kötelezően fizetendő borravaló: 20 EUR/fő/hét
 Sztornó biztosítás : 1% a teljes összegre


BBP biztosítás: igény esetén köthetőA részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:


-         szállást helyi besorolású 3 vagy 4*-os szállodában (választás szerint)


-         félpanziós ellátás


-         utazást repülővel, európai átszállással


-         Marokkón belül utazást modern légkondicionált buszokkal


-         tapasztalt, felkészült magyar idegenvezetést


 Vízumkötelesség Marokkóba magyar állampolgároknak már nincs.


A körút tartalma (iránya) a repülőjáratok menetrendje miatt egyes dátumokon módosulhat,változhat.


A repülőtéri illeték összege és a pótdíjak mértéke a deviza forint árfolyamának (EUR/USD) és az olaj világpiaci árának időközi módosulása miatt változhat.


 


Partneriroda: Budavár Tours


Engedélyszám: R-0362/1992/1999
Nem található a szálloda áttekintése.

A GPS koordináták nem elérhetőek