Felfedező úton a Délvidéken, Szerbia, 2017-07-08, Félpanzió

Felfedező úton a Délvidéken

Felfedező úton a Délvidéken
Időpont:
2017-07-08 – 2017-07-11
Időpont változtatás
Időtartam:4 nap
Közlekedés:autóbusz (-)
Ellátás:Félpanzió
Utazás száma:47328579
49 990 Ft -tól ( | -0 %)

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt

A szervező utazási iroda megjelölése: A Kazán-szoros és a Délvidék felfedezése
Program

1.nap: Budapest – M5 - Szeged – Röszke (határállomás) – Újvidék (séta a Vajdaság fővárosában, városháza, neogót katolikus templom, görögkeleti székesegyház és a püspöki palota kívülről) – Pétervárad (a XVIII. századi hazai várépítészet egyik legnagyobb és legépebben megmaradt erődítményrendszere, a kazamaták megtekintése) – Karlóca (rövid megálló a karlócai békekötés emlékhelyénél álló kápolnánál)   – Belgrád – Pancsova – szállás Székelykevén.

2. nap: Egész napos kirándulás a Déli-Kárpátok nyugati vonulatai és a Szerb-érchegység között, a Duna által kivájt festői Kis-Kazán-szorosba. Útvonal: Kevevára – Szendrő (a vár, amely egykor Európa legnagyobb vízi erőssége volt) – Pozarevac – Veliko Gradiste – Galambóc (az Arany János által is megénekelt vár romjai) – Donji Milanovac. Visszafelé megállunk Keve városában, ahol megtekintjük az Al-Duna igen látványos makettjét. Szállás Székelykevén.

3. nap: Belgrád/Nándorfehérvár ( a Duna-Száva torkolatnál megkoszorúzzuk a várat a törökök ellen hősiesen védő és megtartó vitézek magyar feliratú emlékművét, Kalemegdán-park, pravoszláv székesegyház,  ikon- és freskómúzeum, sétálóutca, stb., fakultatív hajókázás a Száván és a Dunán 8-10 EUR/fő) – Zimony (ma Belgrád része, séta a régi negyedben, Hunyadi-torony)  - Tóthfalu (fakultatív pálinkakóstolás burekkel egy magyar faluban, egy magyar portán - 8 EUR/fő) – szállás Tóthfaluban.

4. nap: Tóthfalu – Zenta (pihenő a magyar szellemi élet központjában) - Szabadka (Kosztolányi Dezső gimnáziuma, római katolikus székesegyház, színház, stb.) – Palics (séta a monarchia korabeli fürdőhely tópartján) – Röszke (határállomás) – Szeged – M5 – Budapest. Érkezés az esti órákban.

Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, estebéd, idegenvezetés. Az ár a belépőket, a hajózást, a pálinka kóstolást nem tartalmazza! (Erre  30-40 EUR/fő szükséges.)

Utazás: légkondicionált autóbusszal.

Találkozó: az indulás napján reggel 06:30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött).

További felszállási lehetőségek: Kecskemét - Auchan parkoló, Szeged - Volán pályaudvar (Mars tér),  illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Ellátás: bőséges reggeli a magánházaknál, házias estebéd falusi vendéglőben. A tájra jellemző ízek.

Szállás: Székelykevén a faluturizmus keretein belül, magánházaknál, külön bejáratú kétágyas szobákban fürdőszoba használattal.

Figyelem: A körutazáson magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy új típusú (kártyaformátumú) személyi igazolvánnyal vehetnek részt.

Tóthfalu: Észak-Bácskában található színmagyar település, amely az itt élők lelkében talán legkeményebben magyar.

Székelykeve: Az Al-Duna közelében az ezeréves határnál fekvő magyar falu, melyet a Bukovinából idevándorló székelyek alapítottak 1878-ban. A nevében a honfoglalást idéző település egyben a legdélebbi magyar település Európában.

További információ

Vajdaság, Kazán-szoros

Indulás: 2017.07.08. Érkezés: 2017.07.11.


Nem található a szálloda áttekintése.Választott utazás: Felfedező úton a Délvidéken | Szerbia | autóbusz | Időpont: 2017-07-08 – 2017-07-11 | Félpanzió | Módosítás
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI