Csehország: Sör- és kastélytúra, Csehország, 2018-05-11, Reggeli

Csehország: Sör- és kastélytúra

Csehország: Sör- és kastélytúra
LM
Időpont:
2018-05-11 – 2018-05-13
Időpont változtatás
Időtartam:3 nap / 2 éj
Közlekedés:autóbusz (-)
Ellátás:Reggeli
Utazás száma:54437748
46 990 Ft -tól ( | -0 %)

EZ AZ IDŐPONT MÁR ELKELT

Válassza a következő időpontot itt


Leirás

1. nap: Budapest – Telc - Trebon - Ceské Budĕjovice

Indulás kora reggel (6:00) Budapestről, majd elindulunk Csehország felé. Első utunkat a tavak rózsájának is nevezett Telcbe vesszük. A világörökség részét képező kisvárosban gyönyörködhetünk a színes lábasházakban, várkastélyban és templomokban. A városka főterén található házak homlokzata különleges. Úgy lettek kialakítva, hogy a homlokzat azt sejteti, mintha egy több emeletes ház lenne a háta mögött, azonban ez csak a látszat.

Utunkat Trebon felé vesszük, ahol a várkastélyt és a hozzá tartozó parkot tekintjük meg kívülről. A fürdő, a reneszánsz kastély, a szomszédos parkok és a "Svet" (Világ) tó egyedi egységet alkotnak. Trebon főként halászatáról és ízletes Regent söréről ismert. A helyi éttermek a treboni pontyból készített halkülönlegességeket kínálnak. A menetidő függvényében lehetőség lesz egy rövid hajókázásra is a tavon. Továbbutazás, majd a kora esti órákban megérkezünk Ceské Budĕjovicébe, ahol elfoglaljuk a szállásunkat.

2. nap: Ceske Budejovice – Prága

Reggeli után kirándulást teszünk Prágába. Első utunk a város mellett fekvő sörgyárba vezet, ahol bevezetnek minket a sörgyártás rejtelmeibe. Városnézéssel kezdjük prágai programunkat, és megtekintjük a Prágai Várat a Hradzsint, a Szent Vitus székegyházzal, a Károly hidat. Felfedezzük az Óváros főbb nevezetességeit, a régi városházát és a hozzákapcsolódó teret is, amely a prágaiak egyik népszerű találkozóhelye, ezen felül ünnepek, karácsonyi, és húsvéti vásárok színhelye. A városháza tornyán látható az Orloj vagy csillagászati óra is, amely 10-22 óra között, az apostolok felvonulásával jelzi az órákat, valamint a Nap, és a Hold pozíciója is követhető.

Miután kissé elfáradtunk a városnézés alatt, egy ebéd alkalmával kipihenhetjük magunkat kissé a híres U Fleku sörözőben. A délután további részében folytatjuk a város felfedezését, ellátogatunk a Reprezentációs házhoz is, melynek szomszédságában a robosztus Lőportornyot is megcsodálhatjuk. Utunk végére marad a mai kulturális és üzlet központjának számító, állandóan pezsgő Vencel tér, mely korábban több jelentős történelmi esemény színtere volt.

A késő délutáni órákban visszautazás Ceske Budejovicébe.

3. nap: Ceské Budĕjovice sörgyár, Hluboká vára

Reggeli után rövid városnézésre indulunk. A város legfontosabb látványosságait tekintjük meg: Sámson kút, Fekete torony, Szent Miklós templom, Szűz Mária templom, Vas szűz torony stb. Városnézés után ellátogatunk a város sörgyárába, ahol a sörgyártás folyamatával ismerkedünk meg, valamint sörkóstolóban is részünk lesz. Délben irány Hluboká várkastélya. A várkastélyról tudni kell, hogy II. Ottokár építtette a 13. században, majd 1840-ben a Schwarzenbergerek építtettek belőle a windsori kastély mintájára Tudor-stílusú, neogótikus épületet. Ezen dinasztia által összegyűjtött bútorok, festmények porcelánok stb. láthatóak a pompás kastélyban. A kastélylátogatás után visszatérünk Ceské Budĕjovicébe. Szabadprogram.

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, , szállást 3*-os hotelben kétágyas elhelyezéssel, büféreggelit a szervezést és a magyar nyelvű idegenvezetést..

Az alapár nem tartalmazza: a belépők árát, az étkezést (Vacsora kérhető 7 800 Ft/fő/2 éj áron), a biztosítást és a regisztrációs díjat 1 500 Ft/fő.

Egyágyas felár: 15 200 Ft/fő/2éj

Utazás: autóbusszal. Útközben 2-3 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik (fix választott ülőhelyfoglalás az autóbuszon az út teljes időtartamára: 1 000 Ft/fő). A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Időjárás: évszaknak megfelelően öltözzünk.

Felszerelés: kis hátizsákot érdemes magunkkal hozni, mely tartalmaz némi szendvicset és vizet az útra.

Pénzügy: A belépőjegyek árát az ajánlat nem tartalmazza.2 sörgyár belépő: 360 CZK, Trebon kastély és Hluboká kastély: 360 CZK/fő, gyerek 6-12 éves korig 250 CZK. Fakultatív ebéd az U Fleku sörözőben: a menü ára: 460 CZK.

A belépők mellé érdemes még az étkezésre és az ajándéktárgyakra koronát hozni magunkkal. Útközben pénzváltási lehetőség nincsen! A belépőjegy és fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). A programok időrendi sorrendje változhat.

Biztosítás: ajánlott. Ezt irodánkban könnyűszerrel megkötheted.

Felszállási lehetőség:

Budapest, Népliget, Hell Miksa sétány, Planetárium tábla

M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, Agip benzinkút, 10-es km kő

M1-es autópálya, Óbarok Pihenőhely, OMV benzinkút, 43-as km kő

M1-es autópálya, (Tatabánya) MC Donald’s parkoló (Vértesszőlős), 61-es km kő

M1-es autópálya, (Bábolna) Concó Pihenőhely, OMV benzinkút, 94-es km kő

M1-es autópálya, (Győr) Arrabona Pihenőhely, Agip benzinkút, 119-es km kő

M1-es autópálya, (Mosonmagyaróvár) Mosoni Pihenőhely, MOL benzinkút, 162-es km kő

Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját indulás előtt 3-4 nappal adjuk meg). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja: 1.000 Ft/fő.

Dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges.

Névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges.

Regisztrációs díj az irodában fizetendő: 1 500 Ft/ fő

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.


Választott utazás: Csehország: Sör- és kastélytúra | Csehország | autóbusz | Időpont: 2018-05-11 – 2018-05-13 | Reggeli | Módosítás
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.

A GPS koordináták nem elérhetőek

UI