Utazás keresés

Bízza utazásának megszervezését irodánkra, mert nekünk szakmánk az utazás! Várjuk jelentkezését!

Ország és régió kiválasztása
Részletes keresés
Albánia rejtett kincsei - körutazás Közép- és Dél-Albániában magyar nyelvű idegenvezetővel - Albánia

Albánia rejtett kincsei - körutazás Közép- és Dél-Albániában magyar nyelvű idegenvezetővel starstarstar

Albánia rejtett kincsei - körutazás Közép- és Dél-Albániában magyar nyelvű idegenvezetővel
Közlekedés:-
Repülőtér-
Indulás:-
Ellátás:-


1. nap: Tirana

Elutazás kora délután Budapestről a Wizzair járatával Tiranába. Érkezés után transzfer Tiranába, autóbuszos városnézés majd séta a belvárosban. Szállás elfoglalása, vacsora.

2. nap: UNESCO Világörökség albániai ikervárosai: Berat és Gjirokastra

Reggeli után utazás Berat-ba. Megnézzük a keresztény óvárost a Várban, ahol 14 templom található. Köztük van a Szent Mária Alvása nevű, ahol a híres albán ikonfestő, Onufri múzeuma van. Utána séta a várban majd lemegyünk a mohamedán alsóvárosba, ahol megnézünk egy dzsámit és egy teqét is, valamint a festői Mangalem negyedet.

Koradélután tovább utazunk Gjirokastrába, Albánia másik múzeumvárosába. Érkezés a késő délutáni órákban, szállás vacsora.

3. nap: Butrinti ókori romvárosa, UNESCO Világörökség

Reggeli után a Néprajzi Múzeum – Enver Hoxha szülőházának megtekintése – és séta az óvárosban, az egyedi óriásházak között. Itt tekinthető meg a világhírű albán

író, Ismail Kadare szülőháza. Ezután továbbutazunk Butrintiba, amely 2200 éven át meghatározó városa volt a környéknek. A múzeum és a romváros megtekintése után utazás Sarandába, szállás elfoglalása, vacsora. Este séta a tengerparti korzón.

4. nap: Albán Riviéra

Reggeli után utazás a tenger és a 2000 méter magas hegyek között, apró öblök mellett, hegyi városkákon át. Útközben megnézzük Ali Pasa Tepelena kis félszigetre

épült várát a Porto Palermoi öbölben, majd a LLogora hágón átmenve Vlorába érkezünk. Itt rövid sétát teszünk, majd Durresbe utazunk. Szállás, vacsora.

5. nap: Durres, Kruja

Reggeli után rövid városnézés Durresben – 15 000 fős amfiteátrum – séta a városban. Utána elmegyünk Szkanderbég városába, Krujába. A várban megnézzük a Nemzeti

hős múzeumát, utána vásárlási lehetőség a turistabazárban. Délután transzfer a repülőtérre, majd menetrend szerint hazautazás Budapestre.

Az ár tartalmazza

a repülőjegyet, a szállást 4 éjszakára 3*-os hotelekben, a félpanziós ellátást (reggeli és vacsora, az italfogyasztás külön fizetendő), a leírás szerinti programokat, az autóbuszt a programok során, a magyar nyelvű helyi idegenvezetést, szobánként 1 db feladható csomagot (23 kg-ig)
 

Az ár nem tartalmazza

Külön fizetendő: a repülőtéri illeték, a belépőjegyek, a BBP biztosítás, a z útlemondási biztosítás (1,5%), a személyes kiadások, további feladható csomagok

 

Ellátás

félpanzióNem található a szálloda áttekintése.

A GPS koordináták nem elérhetőek